Checklist

Is uw vereniging goed verzekerd?

België telt tienduizenden non-profitorganisaties waarvan het overgrote deel het statuut van een vzw heeft. En ook deze organisaties hebben nood aan een goed risicobeheer. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de aansprakelijkheid voor schade die uw leden tijdens de activiteiten aan derden of onderling aan elkaar toebrengen. Een analyse van de factoren die de continuïteit van de organisatie bedreigen en gepaste maatregelen treffen om zich hiertegen in te dekken is zeker geen overbodige luxe.

En dan geldt zeker: niks zo goed als goed verzekerd zijn. De aansprakelijkheid van een vereniging of vzw en haar beheerders is een belangrijk facet, maar ook personeel, vrijwilligers, patrimonium en speciale evenementen moeten degelijk verzekerd worden.

Maar waarvoor of waartegen dient een organisatie dan best verzekerd te zijn? Bijgaande brochure toont je de weg doorheen een breed scala van al dan niet verplichte verzekeringen die zorgen dat u ook morgen uw  toegevoegde waarde in de maatschappij kan bestendigen.

> Checklist Verzekeringen voor Verenigingen en Vzw’s