Duurzaamheid ontwikkeling

Duurzame ontwikkeling betekent een ontwikkeling die afgestemd is op de essentiële behoeften van de huidige generatie, zonder de toekomstige generaties te benadelen of in gevaar te brengen. Duurzame ontwikkeling is dus van cruciaal belang, ook voor ons als verzekeraar.
Daarom gaat Belfius op dit vlak een vrijwillig en concreet engagement aan. Dit engagement verankert duurzame ontwikkeling in de onderneming en concretiseert onze maatschappelijke verantwoordelijkheid in het kader van onze commerciële activiteiten.

PEOPLE Ons maatschappelijk engagement

Duurzame ontwikkeling betekent ontwikkelen in harmonie met de essentiële behoeften van de huidige generatie. Samen met u gaan we de verbintenis aan om toegevoegde waarde te creëren, door maatschappelijke, ecologische en economische uitdagingen op lange termijn aan te gaan!
Wij willen als onderneming graag ontwikkelingen ondersteunen in domeinen als het klimaat, de zorg, de bestrijding van de armoede, oplossingen voor de vergrijzing.

PLANET Ons ecologisch engagement

Energie, milieu, mobiliteit: het ecologische engagement van uw onderneming of organisatie kan vele gedaanten aannemen. Ook bij werknemers kunnen groene reflexen gestimuleerd worden. Onze oplossingen bieden u als ondernemer de mogelijkheid om de bescherming van het milieu te verankeren in het beheer en de werking van uw organisatie.

PROFIT Ons economisch engagement

Wil u graag vorm geven van een sterk engagement door duurzaam te beleggen, door goed te managen en/of te besturen, door analyse van risico’s en preventie? Wij helpen u graag om de motor van de duurzame economie draaiende te houden, via onze diverse oplossingen.

 

Sedert 2004 al voert Belfius Verzekeringen een beleggingspolitiek die actief rekening houdt met sociale, ethische en leefmilieucriteria. Deze politiek heet “Portfolio21”.


Alle beleggingen die Belfius Verzekeringen doet in directe aandeel- en obligatielijnen, zowel in het kader van schadeverzekering als van levens- en pensioenverzekeringen, nemen deel aan Portfolio21.


Portfolio21 is gericht op de naleving van de mensenrechten in de bedrijfsomgeving, zoals neergelegd in de basisconventies van de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO) en op milieubescherming.


Meer info


Verzekeringsoplossingen voor uw investeringen in duurzame energie

Belfius Verzekeringen zet ook in op verzekeringsoplossingen voor energiebesparende investeringen.
Investeren in zonnepanelen blijft een goede zaak: het milieu vaart er wel bij en u bespaart op uw elektriciteitsfactuur. Wij helpen u graag uw investering op lange termijn veilig te stellen met een verzekering speciaal ontwikkeld voor de verzekering van zonnepanelen.

 
Rapport 2011 in verband met duurzame ontwikkeling

U zoekt meer informatie in verband met onze activiteiten en resultaten in het domein van de duurzame ontwikkeling?

Lees ons rapport over duurzame ontwikkeling